Workshop Laminaat leggen:

Duur: 3 uur € 60,-

Laminaat leggen lijkt eenvoudig, maar er zijn talloze moeilijke punten die u tegen het lijf kunt lopen. Bij IKKLUSZELF  gaat u samen met de professional deze punten te lijf. En u gaat naar huis met veel kennis en kunde om zo zelf aan de slag te kunnen gaan.

U gaat aan de gang met het laminaat in hoeken en rond verwarmingsbuizen. U leert waar u moet beginnen en met welke gereedschappen u minimaal aan de gang kunt gaan. Over zagen en aftekenen van de laminaatdelen, uitzet en krimp en voorkomen van doorklinkend geluid zodra het gelegd is.

Workshop opbouw

1. Uitleg over de aanpak van uw laminaat klus. Opmeten, aanschaf van het laminaat, verschillende soorten en kwaliteiten laminaat.

2. Uitleg over gereedschappen en hulpmateriaal. "Hoe doet de vloerlegger het?" Wat zijn de eisen? U gaat werken met de decoupeermachine, afkortmachine en de laminaatknipper. Zo kunt u thuis een keuze maken welk gereedschap uw voorkeur heeft.

3. U gaat aan de gang. U begint met het maken van 'meters', dus lekker wat stroken wegleggen, het gevoel in de vingers (en knieën) ) krijgen.

4. Daarna gaan we ons verdiepen in de radiatorbuizen, ongelijke muren, niet haakse hoeken, deurposten en dergelijke. U legt een klein vloertje.

4. U zaagt of knipt en zet de plinten voor een fraaie afwerking. U krijgt een compacte beschrijving mee naar huis.

Voor wie

De workshop laminaatleggen is uitermate geschikt voor diegenen die nu zelf een fraaie vloer willen leggen - u kunt het zelf! We gaan er van uit dat u de klussen workshop basiskennis al in huis heeft en gelijk aan de gang kan.

Aantal

Bij deze workshop komen minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers.

Prijs (extra)

Deze workshopprijs is excl. hout/plinten doorgaans ongeveer €  15,-